Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση, είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες, τόσο ομορφιάς και υγείας του δέρματος, όσο και συντήρησης της νεανικότητάς του. Έτσι, η συστηματική ενυδάτωση του προσώπου, στο σπίτι, αλλά και στους χώρους αισθητικής είναι απαραίτητη. Η υγιής επιδερμίδα περιέχει 70% νερό στις βαθύτερες στιβάδες της και 10-15% στις επιφανειακές. Αν τα ποσοστά αυτά μειωθούν, τότε παρουσιάζει συμπτώματα ξηρότητας και χάνει την ελαστικότητά της. Η ενυδάτωση άρα είναι απαραίτητη και αποτελεί την προστασία της από την πρόωρη γήρανση.  Όταν αισθανόμαστε το δέρμα μας τραχύ, στεγνό και παρατηρούμε λεπτές ρυτίδες, τότε πιθανότατα είναι αφυδατωμένο. Αυτό που απαιτείται είναι να φροντίσουμε άμεσα για την ενυδάτωσή του, εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να του δώσουμε την απαραίτητη υγρασία. Το αποτέλεσμα θα είναι φωτεινή όψη, λάμψη και υγεία.

  Ακόμα και αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, χρειάζεται ενυδάτωση. Απλώς θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλα προϊόντα χωρίς πολλά λιπαρά συστατικά, αλλά και χωρίς οινόπνευμα που αφυδατώνει το δέρμα. Ενυδάτωση χρειάζεται και η περιοχή του λαιμού. Ενυδατική χρειάζονται ακόμη και οι νεαρές επιδερμίδες ανεξαρτήτως αν εμφανίζουν ξηρότητα ή όχι.

  Κάθε εποχή το δέρμα μας χρειάζεται διαφορετικό προϊόν ενυδάτωσης. Το καλοκαίρι η επιδερμίδα έχει ανάγκη από πιο ελαφρές συνθέσεις, ενώ αντίθετα το χειμώνα, μια πλούσια κρέμα μπορεί να καλύψει καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες για ενυδάτωση.

enydatwsh.jpg

Τα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται στο Beauty Boudoir για την ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου και του λαιμού έχουν ως βάση το νερό και πλούσιους ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες που έχουν ως στόχο να διατηρήσουν την πολύτιμη υγρασία του δέρματος. Από τον καθαρισμό του προσώπου ως το τέλος της περιποίησης βοηθούμε το δέρμα να αποβάλει την περιττή  λιπαρότητα και την  γυαλάδα. Η λιπαρότητα είναι αυτή που διατηρεί την υγρασία στο δέρμα, αλλά όταν έχουμε περίσσια σμήγματος μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους και ακμή. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στη θεραπεία της ενυδάτωσης είναι κατάλληλα ώστε να ρυθμίζουν την λιπαρότητα αλλά να μην αφυδατώνουν το δέρμα.

Η  διαδικασία που ακολουθείται σε μια θεραπεία ενυδάτωσης προσώπου είναι:

  1. Καθαρισμός του προσώπου με γαλάκτωμα/gel/αφρό ανάλογα πάντα με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματος.

  2. Εφαρμογή λοσιόν στο πρόσωπο για την απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων και για την τόνωση του.

  3. Εφαρμογή Peeling με κόκκους ή ενζυμικό για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αλλά και για την καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που θα ακολουθήσουν, αφήνοντάς το δέρμα απαλό και καθαρό.

  4. Ακολουθεί εφαρμογή ενυδατικού ορού, ο οποίος δίνει λάμψη εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών του και του συμπλέγματος βιταμινών που περιέχει. Ο ενυδατικός ορός εφαρμόζεται στο δέρμα με ελαφριά μάλαξη ώστε να επιτύχουμε αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας και καλύτερη διείσδυση των προϊόντων προσδίδοντας μία υγιή όψη. Ακολουθεί ενυδατική μάσκα, η οποία παραμένει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

  5. Η ενυδατική θεραπεία ολοκληρώνεται με ειδική ενυδατική κρέμα ημέρας/νύχτας και κρέμα ματιών.

 

Κέντρο Αισθητικής & Περιποίησης Άκρων

Επικοινωνία

Beauty Boudoir

AΠλακούτα & Πρ. Λόφου 101 Α'
Νέο Ηράκλειο 14122

T2102826734

F-

Social Media

 

Search