Μεσοθεραπεία Προσώπου

Η μεσοθεραπεία συνιστά από το 1952 μια αισθητική δερματολογική τεχνική στην οποία με χρήση μικροενέσεων (ενέσιμη μεσοθεραπεία) ή με ειδικά μικρορεύματα (μη ενέσιμη μεσοθεραπεία) εισάγονται μικροσκοπικές ποσοτήτες φαρμακευτικών ουσιών, φυσικών εκχυλισμάτων, βιταμινών, ομοιοπαθητικών παραγόντων και άλλων βιοδραστικών εκδόχων στο μεσόδερμα. Το μεσόδερμα από την εμβρυική ηλικία εξελίσσεται στην μεσαία στιβάδα του δέρματος (χόριο).

Αποτελεί μια μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων όπως:

  • αντιμετώπιση ρυτίδων.
  • ηλικιακή γήρανση δέρματος και φωτογήρανση (ανάπλαση προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών).
  • κυτταρίτιδα.
  • ανεπιθύμητο τοπικό πάχος.
  • ανελαστικότητα δέρματος (σύσφιξη).
  • ραβδώσεις (ραγάδες).
meso8erapeia.jpg

Τι επιτυγχάνεται με τη μεσοθεραπεία προσώπου;

  Στη μη ενέσιμη εφαρμογή της μεσοθεραπείας επιτυγχάνεται η διείσδυση και διάδοση ενεργών στοιχείων στο δέρμα χωρίς τη χρήση ενέσεων. Συγκεκριμένα, η διαδερμική μεταφορά των δραστικών ουσιών επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ειδικά ρυθμισμένων μικρορευμάτων στην περιοχή του προσώπου και ταυτόχρονης ψύξης των σημείων όπου γίνεται η θεραπεία, μέσω εξειδικευμένης τεχνολογίας. Ο αισθητικός  χρησιμοποιεί συνδυασμό υαλουρονικού οξέος και βιταμινών. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του συνδετικού ιστού, που γεμίζει τα κενά κολλαγόνου και ελαστίνης. Καθώς συγκρατεί έως και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό, ενυδατώνει βαθιά το δέρμα. Η βιταμίνη C λειτουργεί σαν ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, ενώ η βιταμίνη Α -απαραίτητη για την υγεία του δέρματος- παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του επιθηλιακού ιστού, διορθώνοντας τις βλάβες της φωτογήρανσης.

  Επιτυγχάνεται αναζωογόνηση του δέρματος (προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών), βαθιά ενυδάτωση, μείωση και πρόληψη ρυτίδων, σύσφιξη. Τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες (Ε,C,A,B3,B6,B5 κτλ), νουκλεοτίδια – νουκλεοσίδια (DNA), σύμπλοκα αυξητικών παραγόντων, πεπτίδια, αμινοξέα κτλ. Έτσι ενεργοποιούνται μεταβολικά οι υπό θεραπεία περιοχές ενώ συγχρόνως διεγείρεται η φυσιολογική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπρόσθετα, προάγεται η ενυδάτωση λόγω της κατακράτησης μορίων νερού από το μόριο του κολλαγόνου.

  Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια ασφαλής μέθοδος για  γρήγορη ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος, χωρίς βελόνες και πόνο. Η ανώδυνη και αποτελεσματική αυτή τεχνική είναι ιδανική για νεώτερες ηλικίες που θέλουν να προλάβουν τη δημιουργία ρυτίδων, αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες που χρειάζονται βαθιά ενυδάτωση.

 

Κέντρο Αισθητικής & Περιποίησης Άκρων

Επικοινωνία

Beauty Boudoir

AΠλακούτα & Πρ. Λόφου 101 Α'
Νέο Ηράκλειο 14122

T2102826734

F-

Social Media

 

Search